La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, acompanyada de la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, rebrà el proper dilluns, dia 21 de maig, 32 dones que formen el Comitè Internacional de Ravensbrück i que enguany celebren la seva reunió anual a la ciutat de Barcelona. En concret, la delegació catalana serà presidida per Neus Català, guardonada recentment amb el premi "Catalana de l'Any".

L'objectiu de la reunió, que tindrà lloc dilluns a la seu de l'Institut Català de les Dones (ICD), és aprofundir en les polítiques de recuperació de la memòria històrica. Posteriorment, a les 14.00 h, tindrà lloc una trobada amb representants de l'Associació Dones del 36 i del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan consultiu de l'ICD que aplega 280 entitats.

Enguany es compleixen 62 anys de l'alliberament del camp de Ravensbrück per on van passar més de 132.000 dones i infants i on es calcula que van perdre la vida 92.000 persones a causa de les brutals condicions de treball i la manca d'higiene. El Comitè Internacional de Ravensbrück, que té el títol d'"Embaixador de la Pau" atorgat per l'ONU, va ser fundat l'any 1965 a Brusseloles coincidint amb el 20è aniversari de l'alliberament, però els seus orígens es remonten a l'any 1.948.

Les participants estaran entre els dies 19 i 22 de maig a Barcelona on mantindran diverses reunions de treball. A més d'aquesta reunió a la seu de l'Institut Català de les Dones, òrgan adscrit al Departament d'Acció Social i Ciutadania, la Generalitat de Catalunya oferirà dimarts, a les 14.00 h, una recepció a les components del Comitè, al Palau de la Generalitat, i un concert de cloenda de la trobada, a les 19.00 h., al Palau de Pedralbes.

16 de maig de 2007

CONVOCATÒRIA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE:La consellera Capdevila rep les membres del Comitè Internacional de Ravensbruck
DIA:Dilluns 21 de maig
HORA:A les 9.30
LLOC:Pere Coromines 1 (seu de l'Institut Català de les Dones a Barcelona)