Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones presenta noves actuacions adreçades a les dones emprenedores i empresàries

query_builder   9 octubre 2006 12:16

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones presenta noves actuacions adreçades a les dones emprenedores i empresàries

Destaca la posada en marxa del portal www.donesempresaries.cat i un Pla d'Acció per al seu coneixement en el territori de Catalunya

A Catalunya existeixen més de 30 associacions empresarials femenines

L’Institut Català de les Dones presenta en el marc de la jornada “Empreses de dones. Xarxes i lideratge” el portal donesempresaries.cat, que es posa a disposició de les dones emprenedores i empresàries de Catalunya amb l’objectiu de visibilitzar el seu rol en el desenvolupament econòmic i social.

Aquesta iniciativa es difondrà en el territori a través de jornades i debats com el que se celebra avui a Barcelona. En les properes sessions, que s’organitzaran a Manresa, Lleida, Girona i Tarragona amb la participació de les dones empresàries i els agents socials locals, es debatran temes com: la globalització i les dones, la necessitat de la innovació, el desenvolupament regional, així com l’intercanvi d’experiències empresarials a través de xarxes, entre d’altres.

 El nou portal i el Pla d’Acció són mesures de suport que facilitaran que les emprenedores desenvolupin el seus projectes. Aquestes actuacions es troben incloses en el Vè Pla d’Acció i Desenvolupament de les Polítiques de Dones a Catalunya (2005-2007) i representen la constitució d’un fòrum permanent per donar suport i enfortir les xarxes de dones emprenedores i empresàries. A Catalunya hi ha més de 30 associacions de dones empresàries

 El nou portal

El nou web donesempresaries.cat, que inicia avui el seu funcionament, compta amb seccions d’interès empresarial i també de foment de xarxes empresarials femenines. En concret s’hi poden trobar apartats d’informació sobre legislació, subvencions i ajudes, formació, documentació on line, enllaços d’interès, responsabilitat social corporativa, eines per a l’elaboració de plans d’igualtat empresarials, experiències de bones pràctiques empresarials en polítiques d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com una secció d’actualitat i una altra d’opinió i debat. També s’hi pot trobar un apartat amb les entitats i xarxes de dones empresàries, i un altre on les empresàries podran posar enllaços amb les seves empreses. Des de l’Institut Català de les Dones es dóna suport a les dones emprenedores i empresàries com a agents protagonistes de transformacions econòmiques, polítiques i socials. La creació de noves empreses és un factor clau per al desenvolupament econòmic del nostre país, i les contribucions d’aquest col·lectiu al desenvolupament són una peça essencial que cal reconèixer, impulsar i visibilitzar.

Anualment s’adrecen al Servei de Creació d’Empreses prop de 8.700 dones. El 43% de persones que inicien el procés d’assessorament per emprendre un projecte empresarial també són dones, segons dades de la Direcció General d’Economia Cooperativa, Social i d’Autoocupació de 2005.

A Catalunya, el 6% de dones ocupades són directives i l’11,7% empresàries (amb o sense personal assalariat). Pel que fa als homes ocupats, el 8,9% són directius i el 19,9% són empresaris, segons dades del segon trimestre de 2006 de l’Enquesta de Població Activa.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia