L’Institut Català de les Dones ha aprovat la concessió de subvencions per valor d’1.101.973€ per a 102 treballs d’investigació i recerca sobre les dones, així com a projectes de formació en matèria de gènere desenvolupats en les universitats catalanes.

 

La convocatòria d’enguany és la primera que ha aprovat una despesa plurianual, la qual cosa permetrà que els projectes subvencionats es puguin realitzar en dos anys. Enguany s’invertiran 401.948€ i l’any vinent 699.325€.

 

Del total de projectes, 62 provenen d’universitats públiques, 11 d’universitats privades i es concedeixen 29 beques d’investigació per a persones físiques. Aquest any s’ha incrementat un 40% el nombre de projectes subvencionats respecte l’any 2005, en què es van subvencionar un total de 74 projectes.

 

Les activitats o treballs objecte de subvenció són principalment sobre la reorganització dels temps i dels treballs, les dones en situació de risc d'exclusió social, les aportacions de les dones al patrimoni i la cultura, l’associacionisme femení i transformació social, la coeducació, la perspectiva de gènere en els mitjans de comunicació, les violències contra les dones, la perspectiva de gènere a les universitats, la implementació de pressupostos de gènere i les eines d'implementació de polítiques de dones a les administracions locals.

 

Subvencions a ens locals i associacions

 

L’Institut Català de les Dones subvenciona també 139 ens locals i 680 entitats per a  la realització de projectes en favor de les dones

 

Enguany s’han atorgat 2.373.502 € a un total de 139 ajuntaments i consells comarcals per finançar despeses derivades de l’elaboració, implementació o desenvolupament de polítiques de dones. Es tracta del segon any que s’ha obert aquesta convocatòria, que ha comptat amb un increment del pressupost del 52% respecte l’any passat.

 

Per altra banda, s’han atorgat ajudes a un total de 680 entitats per a projectes que fomenten la igualtat d’oportunitats per un import total de 1.589.590€. Aquesta xifra suposa un increment del 78% respecte a l’any anterior.