Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones condemna l'assassinat d'una dona a Badalona, víctima de la violència masclista

query_builder   26 febrer 2007 14:58

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones condemna l'assassinat d'una dona a Badalona, víctima de la violència masclista

L'Institut Català de les Dones, adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, manifesta el seu rebuig per l'assassinat d’una dona, presumptament a mans del seu marit a la ciutat de Badalona.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, ha expressat “rebuig a qualsevol forma de violència contra les dones, bé sigui en les relacions de parella o en altres àmbits, i a les pràctiques abusives de poder que danyen tantes dones i els neguen els drets fonamentals”. A més, la presidenta de l’ICD ha manifestat que “és necessari que tota la societat actui de forma cotundent en contra d’aquesta violència i no es consenteixi cap manifestació que la justifiqui”.

L'Institut Català de les Dones manifesta el seu ferm compromís en la lluita contra la violència masclista i en l’avenç en les estratègies de prevenció, sensibilització, coordinació i atenció necessàries per a l'eradicació de qualsevol forma de violència que coarti la llibertat de les dones.

Protocol d’intervenció en situació de crisi

Des de l’Institut Català de les Dones també s’ha ofert ple suport a l’Ajuntament de Badalona i s’ha posat a la seva disposició les mesures incloses en el Protocol d’intervenció en situacions de crisi que l’ICD lliura als municipis on s’ha produït una situació extrema de violència masclista.

Aquest protocol ofereix la possibilitat als consistoris de realitzar una intervenció urgent en situació de crisi que pot anar acompanyada d’altres actuacions a nivell comunitari.

A més, el Govern de la Generalitat es personarà, si s’escau, com a acusació popular en el judici contra els agressors en els casos d’assassinat de les dones.

Per altra banda, representants de l’Institut Català de les Dones assistiran als actes públics de rebuig organitzats des de l’Ajuntament de Badalona i la xarxa associativa femenina.

26 de febrer de 2007

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia