Un total de 119 municipis i 624 entitats rebran ajuts per desenvolupar polítiques o activitats destinades a les donesAixí mateix, l’Institut Català de les Dones dóna suport a 81 projectes d’investigació i a 8 propostes editorials

L’Institut Català de les Dones ha atorgat aquest mes de juliol les subvencions 2005, que sumen un pressupost de 3.131.385,00€. Aquesta xifra representa un augment del triple respecte el pressupost que es va destinar a subvencions l’any 2004, i per primera vegada s’ha obert una convocatòria destinada als ens locals i a les editorials.

Un total de 119 municipis de Catalunya reben subvencions per dur a terme polítiques de dones. Les ajudes van destinades a un ampli ventall d’actuacions que van des de desenvolupar estratègies de prevenció i serveis d’atenció en relació a la violència de gènere, fins a oferir formació a dones agràries, passant per la recuperació de la memòria històrica de les dones, la introducció a les noves tecnologies o la realització d’estudis sobre la realitat i les necessitats de les dones. Aquesta línia de subvencions compta amb un pressupost de 1.585.880 euros.

En l’àmbit d’investigació i recerca se subvencionen 81 projectes, amb un total de 631.605 euros, en camps tan diversos com la reorganització de la vida laboral i familiar, les dones grans, el treball, l’economia, les violències, la immigració, l’urbanisme o la salut.

Pel que fa a associacions que desenvolupin projectes per promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, i/o que facin palès el caràcter transformador de les experiències i els sabers femenins, s’ha atorgat subvenció a 624 entitats amb import total de 889.800 euros. D’entre aquests projectes n’hi ha que tenen com objectiu la dinamització de les associacions de dones, la creació d’espais propis de dones i de xarxes per a l’intercanvi de coneixements i experiències, afavorir la participació de les dones en els òrgans de presa de decisions i en els òrgans de planificació i discussió de polítiques de dones, la inserció social i laboral de col·lectius de dones en perill d’exclusió social, etc.

En la convocatòria per a les editorials es subvencionen 8 projectes per un total de 24.100 euros, que inclouen biografies de dones, estudis i assajos.