El Departament d’Acció Social i Ciutadania i l’Institut Català de les Dones manifesten el seu rebuig per l'assassinat d’una dona, presumptament a mans del seu company a la població de Ripoll.

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, han expressat el seu rebuig a qualsevol forma de violència contra les dones, bé sigui en les relacions de parella o en altres àmbits, i a les pràctiques abusives de poder que danyen tantes dones i els neguen els drets fonamentals. També han manifestat que és necessari que tota la societat actui de forma cotundent en contra d’aquesta violència i no es consenteixi cap manifestació que la justifiqui.

L'Institut Català de les Dones manifesta el seu ferm compromís en la lluita contra la violència masclista i en l’avenç en les estratègies de prevenció, sensibilització, coordinació i atenció necessàries per a l'eradicació de qualsevol forma de violència que coarti la llibertat de les dones.

Protocol d’intervenció en situació de crisi

Des de l’Institut Català de les Dones també s’ha ofert ple suport a l’Ajuntament de Ripoll i s’ha posat a la seva disposició les mesures incloses en el Protocol d’intervenció en situacions de crisi que l’ICD lliura als municipis on s’ha produït una situació extrema de violència masclista.

Aquest protocol ofereix la possibilitat als consistoris de realitzar una intervenció urgent en situació de crisi que pot anar acompanyada d’altres actuacions a nivell comunitari.

Per altra banda, el Govern de la Generalitat es personarà, si s’escau, com a acusació popular en el judici contra els agressors en els casos d’assassinat de les dones.

6 de març de 2007