El director de Serveis Territorials de Justícia a les Terres de l'Ebre, Federico Diego Espuny i el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Josep Solé i Arnal han inaugurat aquest matí la Jornada de presentació del Pla de prevenció i mediació comunitària que s'ha celebrat al Teatre la Llanterna de Móra d'Ebre, després d'una reunió de treball que s'ha fet a Tortosa. A l'acte de presentació ha assistit també l'alcalde de Torre de l'Espanyol i conseller de serveis socials del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Antoni F. Pujals i Teixidó.

Aquest Pla pretén aglutinar, sota la cooperació de tècnics del Departament de Justícia, els esforços que diferents agents de l’entitat municipal i altres departaments, com el d’Educació o el de Salut, realitzen en l’àmbit dels problemes i conflictes que puguin protagonitzar els joves i adolescents d’aquest municipi, amb l’objectiu de disminuir la conflictivitat i millorar la convivència ciutadana.

En la Jornada, han intervingut els tècnics del Departament de Justícia, Anna Noguera i Robert Gimeno, que han explicat als assistents com treballar la prevenció comunitària i com elaborar un pla de prevenció municipal.

A la Jornada han assistit una trentena de persones en representació dels serveis socials, educatius i de les forces i cossos de seguretat: policia municipal, mossos d’esquadra i guàrdia civil.

En aquesta Jornada s’ha acordat constituir una comissió de treball que representi a totes les entitats de la comarca amb l’objectiu d’elaborar conjuntament un diagnòstic de la situació dels joves i establir un Pla d’Actuació durant el primer trimestre de 2007. Aquesta comissió es reunirà el proper 19 de gener 2007.