El Govern destinarà 404.000 euros en ajudes a la construcció, rehabilitació,
reforma, ampliació o condicionament d'allotjaments per a treballadors
temporers. El Consell de Govern ha aprovat avui les bases d\'aquesta nova convocatòria, la sisena, adreçada als ens locals, cooperatives i altres persones jurídiques que promoguin els allotjaments.

Paral·lelament, també es manté una segona línia d\'ajuts per al subministrament d\'allotjaments individuals adreçada a les organitzacions empresarials agràries catalanes amb l\'objectiu de donar suport a les despeses dels pagesos que assumeixin el compromís d\'habilitar allotjament als temporers que contracten.

L\'objectiu de les ajudes és, d\'una banda, garantir unes condicions laborals i d\'allotjament dignes pels treballadors de temporada durant la seva estada al nostre país, i de l\'altra, afavorir la contractació en origen i l\'ordenació dels fluxos migratoris. Les sis convocatòries precedents han permès la construcció de 84 allotjaments col·lectius amb una capacitat de 3.188 places.

Les bases de la convocatòria d\'enguany estableixen que el Govern de la Generalitat assumirà fins el 50% de la inversió total realitzada. Aquest percentatge s\'elevarà fins el 60% en els casos de cooperatives grans i fins el 80% quan el beneficiari de l\'ajut sigui un ens local. Els allotjaments tindran una capacitat màxima de 50 persones.

Pel que fa a les novetats de la convocatòria, ja oberta, destaca la reducció de 8 a 4 persones l\'acomodació màxima per dormitori i serveis higiènics dels allotjaments col·lectius. També s\'afegeixen dos requisits nous als allotjaments col·lectius que pretenguin obtenir el distintiu de qualitat superior: el subministrament de serveis de telèfon i connexió a internet i l\'habilitació d\'una oficina per al responsable de l\'allotjament. Finalment, es reconeix la possibilitat de millorar els edificis que ja hagin estat subvencionats en anys anteriors.

El termini per presentar les sol·licituds s\'acaba el pròxim 28 de febrer, per als ens locals, i el 7 de març, en el cas de les persones jurídiques. Els formularis per demanar la subvenció estan disponibles per als ens locals a l\'adreça (www.eacat.net) i per a les entitats a la plana web del Departament d\'Acció Social i Ciutadania (www.gencat.cat/benestar).