Aquestes actuacions seran possibles gràcies a l'acord signat avui entre la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i l'alcalde de Montmeló i president del Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs, Manuel Ramal

Grups d’interns procedents dels centres penitenciaris catalans faran tasques de manteniment, neteja i conservació de les ribes del riu Besòs, gràcies a un acord marc signat aquest matí entre la consellera de Justícia, Montserrat Tura, com a presidenta del Consell d’Administració del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), i l’alcalde de Montmeló i president del Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs, Manuel Ramal.

L’acord permetrà que els interns treballin en la conservació, millora i adequació de l’espai natural de la conca del riu Besòs, que té una superfície de 1.038 Km2 i abasta part de les comarques d’Osona, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Barcelonès.

La primera actuació fruit de la col•laboració entre el CIRE —l’empresa pública dependent del Departament de Justícia que gestiona la inserció sociolaboral de les persones sotmeses a mesures judicials— i el Consorci, començarà en els propers dos mesos al terme municipal de Mollet del Vallès, on sis interns faran tasques de neteja de la riera de la localitat.

A més, el document preveu que el Consorci podrà encarregar al CIRE l’execució, fabricació i gestió de béns i serveis a través del seu departament de Serveis Externs, que proporciona feina a colles d’interns en els sectors de la construcció o la pintura, fora dels centres penitenciaris catalans.

El CIRE, en aquest conveni, aporta la seva llarga experiència en actuacions de neteja forestal i mediambietal. En aquests moments, diversos grups d’interns n’estan duent a terme a molts indrets de Catalunya, com ara la xarxa de parcs de la Diputació de Barcelona o el delta del riu Llobregat.