La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha inaugurat avui l'exposició del 8è Concurs de pintura dels centres penitenciaris de Catalunya Assumpció Moncunill. L'acte, que ha tingut lloc a la Fundació Josep Comaposada d'UGT, també ha comptat amb la presència del director de la Fundació Josep Comaposada, Francisco Neira, i del vicesecretari de la UGT, Frederic Monell.

En el decurs de l’acte inaugural també s’han lliurat els premis als guanyadors de la vuitena edició d’aquest concurs de pintura, que enguany comptava amb tres premis especials: el premi al centenari del cubisme, el del centenari del naixement de Frida Kahlo i el Moncunill de tema lliure, que s’atorguen a les obres més singulars estèticament o a aquelles que treballen algun aspecte de la vida i obra d’autors cubistes o de Frida Kahlo, sense copiar, només reinterpretant-los.

En aquesta exposició es poden contemplar unes 70 pintures elaborades per interns de diferents presons catalanes, que han participat en el concurs anual d’Assumpció Moncunill.

L’exposició d’aquestes obres es pot visitar des d’avui, dilluns 19 de març, fins al 31 de març, de 9 a 20.30 hores, a la sala d’exposicions de la Fundació Josep Comaposada, a la rambla Santa Mònica, 10, de Barcelona.

El Concurs de pintura Assumpció Moncunill està organitzat pels tallers artístics del Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona, amb la col•laboració de la Fundació Josep Comaposada, que acull l’exposició, i de Justícia i Pau, que atorga una part dels premis.