El primer taller productiu del CIRE al Centre Educatiu L'Alzina (Palau Solità i Plegamans) funciona ja a ple rendiment des que es va posar en marxa el passat mes de juliol, en virtut de l'acord establert entre el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció i la Direcció General de Justícia Juvenil. Després d'un període de dos mesos de familiarització amb el treball, els joves que treballen en aquest taller van iniciar l'activitat normalitzada el passat mes de setembre.

En dos torns, un grup de 5 joves realitzen diàriament feines de retractilats per encàrrec de l’empresa Manipulados del Ter, SA, División Sadipal, empresa que ja està pensant a comprar una nova màquina i duplicar la producció atesos els bons resultats obtinguts fins ara. Els joves perceben entre 200 i 250 euros per quatre hores de treball. Tenint en compte que la remuneració es fa per peça feta, el sou que perceben els joves se situa al llindar del salari mínim interprofessional.

Aquesta feina complementa l’activitat formativa prèvia i els plans d’ocupació que ja han dut a terme els interns del centre educatiu i que els han proporcionat coneixements en oficis d’obres menors, construcció i adequació d’espais dins del Centre.

Tallers d’arts gràfiques i muntatge de bicicletes

El passat mes d’octubre també va entrar en funcionament un nou taller d’arts gràfiques al Centre Educatiu El Segre i en breu es posarà en marxa un taller de muntatge de bicicletes al Centre Educatiu Els Til·lers.