El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, va cloure ahir l'acte d'inauguració del XIX Congrés de la Federació Internacional de Dones amb Carreres Jurídiques, que es celebra els dies 6, 7, 8 i 9 de setembre a l'Ilolustre Cololegi d'Advocats de Barcelona.

En l’obertura del Congrés hi van participar també la presidenta de la FIFCJ, Angelina Hurios Calcerrada, la degana de l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Barcelona, Sílvia Jiménez Salinas; la diputada del Parlament de Catalunya, Imma Moraleda; la regidora de la Dona i dels Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, Pilar Vellugera Balaña, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Sara Berbel Sánchez. Posteriorment va tenir lloc una conferència magistral a càrrec de la jurista i escriptora Dra. Alda Facio.

La Federació Internacional de Dones amb Carreres Jurídiques (FIFCJ) és una ONG internacional fundada a París l’any 1928. En les seves activitats la Federació s’inspira en els principis inscrits en la Carta de les Nacions Unides, consagrats en la Declaració Universal dels Drets Humans i reafirmats en la Convenció de no-discriminació per raó de sexe.

Entre els temes per debatre en les sessions d’aquest Congrés destaquen els següents: les desigualtats discriminatòries al món i les vies de solució des dels punts de vista social, polític i jurídic; la corrupció com a causa de les desigualtats i les estratègies per a la seva eradicació; l’accés de les dones a la propietat; l’accés de les dones a la salut, i l’accés de les dones a l’educació.

La FIFCJ té estatut consultiu en el Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides des de 1964 i treballa regularment amb les coordinadores d’ONG de la UNESCO, la UNICEF, la FAO, la UNIFEM, l’OIT i la Comissió pels Drets Humans de les NU, així com d’altres ONG, amb l’objectiu d’assolir una plena aplicació dels drets humans i altres convencions internacionals.

Formen part de la FIFCJ associacions nacionals i membres individuals de dones juristes que des dels seus països actuen d’acord amb els principis esmentats. Així, compta amb associacions i membres individuals a Àsia, Àfrica, Amèrica i Europa.