Des del mes de gener, un grup d’interns que desenvolupen la seva feina als tallers productius del Centre Penitenciari Brians treballen en el muntatge de motocicletes i buggys.

Aquesta experiència pilot forma part de les actuacions que el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa  pública del Departament de Justícia que s’ocupa de la inserció sociolaboral de les persones sotmeses a mesures judicials, porta a terme per millorar les condicions laborals dins de les presons de Catalunya.

El CIRE està treballant en la nova línia de motocicletes i vehicles gràcies a la col•laboració d’una empresa dedicada a la fabricació de vehicles i motocicletes d’oci “Clipic”.

De forma experimental, des del mes de gener un grup d’interns del Centre Penitenciari Brians han rebut formació per part dels responsables d’aquesta empresa d’automoció i ja han començat a treballar en la fase final de muntatge d’aquests vehicles.

Els reclusos s’encarreguen del muntatge de les peces, carburació, electricitat, etc. De moment, els interns han muntat uns 40 vehicles, que han de passar per uns rigorosos controls de qualitat. Més endavant s’avaluaran els resultats d’aquesta experiència pilot i s’estudiarà la viabilitat del projecte.

Del 4 al 7 de febrer es podran veure alguns d’aquests vehicles, juntament amb altres productes del CIRE ja consolidats al mercat, a l’estand del CIRE ( Palau núm.  2, D 26,  de Gran Via M2 de l’Hospitalet del Llobregat).

A l’estand del CIRE  també estan exposats altres productes Made in Cire, com la bossa catalana, la bossa catalanoafricana, la guardonada Urna Bios i altres productes que també es fabriquen als tallers productius dels centres penitenciaris de Catalunya, com les caixes de fusta per a vins i caves, les bosses fetes amb banderoles, peces de confecció per a la llar, etc.