Un centenar d'internes del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona (Wad-Ras) van poder gaudir ahir, dilluns 11 de setembre, de la retransmissió en directe al saló d'actes del Centre, via satèlolit des de l'Auditori de Barcelona, del Concert de la Concòrdia, que va ser interpretat per l'Orquestra Philarmonia de Londres i dirigit per Ricardo Muti.

L’obertura de l’òpera Guillem Tell, de Rossini; la Simfonia núm. 35, “Haffner”, de Mozart, i la Simfonia  núm. 6, “Patètica”, de Tchaikovsky, són les tres obres que componen aquest concert i que van poder escoltar les dones internes a Wad-Ras.

El Concert de la Concòrdia és fruit d’una iniciativa de la Fundació Grup Set  amb l’objectiu de contribuir a l’harmonia de Catalunya amb la resta de l’Estat, motiu pel qual s’ha escollit la Diada Nacional de Catalunya per interpretar-lo.

El personal de rehabilitació del Centre Penitenciari Wad-Ras havia treballat prèviament amb les internes els elements integrants del concert perquè poguessin gaudir de la representació.

No és el primer cop que interns d’un centre penitenciari assisteixen a una audició musical retransmesa en directe i via satèl•lit. La primera experiència d’aquest tipus va tenir lloc el maig de l’any passat, quan un grup d’interns del Centre Penitenciari Brians va poder gaudir de l’audició de l’òpera de Donizetti L’elisir d’amore, i la segona, el passat mes de juny, quan un centenar d’interns de la presó de Quatre Camins van seguir en directe la retrinsmissió de l’òpera Madama Butterfly, de Puccini.