El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, ha presidit la inauguració de les noves dependències de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC) del Departament de Justícia, ubicades a la Ronda de Sant Pere, 52, de Barcelona.

Aquestes noves dependències formen part de l’ampliació de l’actual Servei de Clínica Medicoforense i compten amb una superfície de 400 m2 aproximadament.

A les noves instal•lacions hi ha 10 despatxos per a metges forenses, un dels quals es destina a reconeixements polivalents: agressions sexuals, oftalmologia i valoració de dany corporal; un despatx per als psicòlegs; una àrea administrativa amb capacitat per a 4 funcionaris de tramitació processal; un espai de recepció dels usuaris amb capacitat per a 2 funcionaris d’auxili judicial, i una sala d’espera amb seients per a 40 persones.Hi treballaran els dos caps de secció del Servei de Clínica Medicoforense, especialitzats en valoració del dany corporal i psiquiatria forense.

A l’acte, hi ha assistit també la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries, i el director de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, Josep Arimany.

Amb aquestes noves instal•lacions, l’Institut de Medicina Legal de Catalunya podrà oferir un millor servei al ciutadà i alhora garantir que els metges forenses i el personal administratiu puguin desenvolupar les seves tasques en unes condicions òptimes.