El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia acull l'exposició fotogràfica "Dies i Obres": una selecció de 20 fotografies recents que recullen diversos aspectes de la vida cultural i artística de les presons de Catalunya. L'exposició, inaugurada pel director del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Joan Xirau, i el director de Recursos i Règim Penitenciari del Departament de Justícia, Miquel Trepat, es podrà veure al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada fins al 31 de març.

La inauguració d’aquesta exposició, que és gratuïta i oberta a tothom, s’ha fet amb motiu de la cloenda del Programa d’estada dels jutges en pràctiques als centres penitenciaris, adreçat a la 58a promoció de jutges de l’Escola Judicial. El grup, format per 69 jutges, ha fet pràctiques als centres penitenciaris  Brians i Quatre Camins durant la primera setmana de febrer.

Durant aquesta setmana, els futurs jutges han conegut les instal·lacions i els serveis que presta un equipament penitenciari i han pogut observar com es gestionen els expedientes dels interns i la dinàmica del dia a dia d’un centre penitenciari. Els alumnes han comptat en tot moment amb el suport d’un equip de funcionaris tutors, format per professionals de l’àmbit penitenciari.

L’exposició “Dies i obres”, sobre la vida cultural als centres penitenciaris de Catalunya és gratuïta i es podrà veure fins al 31 de març al hall del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, al C/ Ausiàs March, 40, 08010 de Barcelona.