La consellera de Justícia, Montserrat Tura, inaugurarà demà dimecres, 21 de març, la seu de la Fundació Institut de Reinserció Social (IRES) a Manresa, on s'ubicarà l'equip de mesures penals alternatives que treballa en aquesta comarca del Bages. Durant aquest acte també intervindran el president de la Fundació, Manuel Adroer, i l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí.

L'Institut de Reinserció Social IRES es va constituir l'any 1969 com una associació sense ànim de lucre dedicada principalment a crear serveis d'atenció social, educativa i preventiva relacionats amb la reinserció i la integració social, i al juny de l'any passat es va constituir com a fundació. L'activitat d'IRES es reparteix en quatre grans àmbits: acció social dins del sistema judicial; accions contra la violència familiar i de gènere; inclusió social; infància, joventut i família.

La Fundació IRES col·labora amb el Departament de Justícia amb el servei de Mesures Penals Alternatives.

Com a exemple d'aquesta activitat, hi ha els serveis de reinserció a persones empresonades i exempresonades, l'acció social de suport al sistema judicial, la prevenció i reeducació en medi obert amb equips d'educadors de carrer, l'atenció a la dona, als infants i als menors en risc, així com les iniciatives per afavorir-ne la inclusió laboral.

Hi assistiran el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, i el director general d'Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil, Jordi Samsó, entre altres.


20 de març de 2007

CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE: Inauguració de la seu de la Fundació IRES a Manresa

DIA: Dimecres, 21 de març

HORA:13.00 hores

LLOC: Seu de la Fundació Institut de Reinserció Social
Tahones, 9-11, cantonada Sant Francesc
Manresa