El secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, ha inaugurat aquesta tarda l'exposició fotogràfica "Teatrodentro", una selecció de 25 fotografies que mostren la preparació d'una obra de teatre per part d'un grup d'interns del Centre Penitenciari Quatre Camins, i que es podrà visitar durant un mes al vestíbul de CCOO (Via Laietana, 1, de Barcelona).

Les imatges que es poden veure en aquesta exposició han estat realitzades per dos fotògrafs, Carola Pagani i Pau Coll, que, entre maig i juny de 2006, van prendre imatges del procés de creació, els assaigs i la representació teatral de l’obra col·lectiva A què jugues?, fruit de la imaginació i l’esforç del grup de teatre del Centre Penitenciari Quatre Camins.

El grup teatral està integrat per vint interns d’aquesta presó que van participar en un projecte experimental que forma part del programa Sòcrates-accions Gruntving i compta amb el suport de l’Observatoire International d’Education en Prison (UNESCO) i del Departament de Justícia, i que es va dur a terme de forma simultània a Barcelona, Milà i Lió l’any passat, i que enguany es torna a fer.

El projecte perseguia desenvolupar la intervenció en l’àmbit penitenciari per mitjà de metodologies artístiques i visuals amb la finalitat de minimitzar el dany que la privació de llibertat produeix en les persones i afavorir el procés d’inserció de la població penitenciària.

A l’acte inaugural de l’exposició fotogràfica “Teatrodentro” també han assistit el secretari general de CCOO del Barcelonès, Àngel Crespo, el coordinador del grup de teatre, Thomas Louvat, la coordinadora del grup fotogràfic, Carola Pagani,  i alguns components del grup de teatre.

L’exposició romandrà oberta al públic al vestíbul de CCOO (Via Laietana, 16, de Barcelona) a partir d’avui i fins al dia 30 d’abril.