Justícia, Drets i Memòria

Els serveis sanitaris dels centres penitenciaris i de justícia juvenil s'integren dins del sistema sanitari públic

El Departament de Salut es coordinarà amb el Departament de Justícia en la prestació d'aquests serveis per mitjà d'una Comissió Interdepartamental

query_builder   24 octubre 2006 18:00

event_note Nota de premsa

Els serveis sanitaris dels centres penitenciaris i de justícia juvenil s'integren dins del sistema sanitari públic

El Departament de Salut es coordinarà amb el Departament de Justícia en la prestació d'aquests serveis per mitjà d'una Comissió Interdepartamental

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui, dimarts 24 d'octubre, el Decret que assigna al Departament de Salut les funcions en matèria de salut i sanitàries dels interns dels centres penitenciaris i del joves internats en centres de justícia juvenil.

Els serveis sanitaris penitenciaris i de justícia juvenil s’integren en l’estructura organitzativa de l’Institut Català de la Salut, que n’assumeix la gestió, sens perjudici de les facultats del Departament de Justícia de dirigir i supervisar el funcionament dels centres penitenciaris.

Els departaments de Salut i Justícia hauran d’adequar les prestacions sanitàries a les característiques de l’entorn penitenciari i dels centres d’internament per a joves infractors. Amb aquesta finalitat es crea la Comissió Interdepartamental de Coordinació de Programes i Actuacions en l’Àmbit dels Serveis Sanitaris Penitenciaris i de Justícia Juvenil.

Aquest Comissió està integrada pels secretaris generals dels departaments de Justícia i Salut, el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, el director gerent de l’Institut Català de la Salut, el director del Servei Català de la Salut i un representant dels departaments de Justícia i Salut.

Entre les funcions que exercirà el Departament de Salut -que abans corresponien al Departament de justícia- destaquen les de planificació i direcció dels programes de promoció de la salut i les funcions assistencials dels equips sanitaris.

Pel que fa al personal sanitari del Departament de justícia adscrit als serveis sanitaris penitenciaris i de Justícia Juvenil passarà a dependre funcionalment de l’Institut Català de la Salut, però mantindrà la seva vinculació orgànica amb el Departament de Justícia. Aquesta adscripció dels treballadors sanitaris es farà efectiva després que l’Institut Català de la Salut dugui a terme un procediment d’estatutarització.

Amb les dispocions d’aquest Decret, es fa efectiu per primera vegada a l’Estat espanyol el que estableix la Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut quan estableix que els serveis sanitaris dependents d’institucions penitenciàries seràn trasnferits a les comunitats autònomes per a la seva plena integració en els corresponents serveis autonòmics de salut.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia