El passat dijous, dia 2 de novembre, i en el decurs d'una sortida programada es va evadir l'intern del Centre Penitenciari Ponent, Juan Carlos Hervàs Arbonés. En el decurs de la sortida, realitzada amb l'acompanyament de dos professionals del Centre Penitenciari, tenia prevista una reunió a la Direcció Territorial de Justícia a Lleida amb la seva esposa, una psicòloga i una assistent social. Va ser un cop finalitzada la reunió i mentre regressaven al centre, quan l'intern es va escapolir dels professionals que l'acompanyaven. Immediatament, es va notificar el fet als cossos de seguretat, sense que de moment se l'hagi localitzat.

Juan Carlos Hervás Arbonés complia una condemna total de 19-13-0 per un delicte d’ intent d’homicidi, i varis delictes de robatori amb violència, i extingia les ¾ el 12.11.2006, i la total el 25.11.2011. En contra d’algunes informacions, no havia participat en els darrers incidents produïts al Centre Quatre Camins a l’abril del 2004. L’intern ha seguit el programa específic per a autors de delictes violents.

En la preparació d’aquesta sortida s’havien seguit els protocols i instruccions establerts sobre permisos ordinaris i sortides. La sortida va ser proposada pels professionals de tractament del centre a la junta de tractament, la qual per unanimitat va acordar informar-la favorablement i la va traslladar per la seva aprovació a la Subdirecció General de Programes de Rehabilitació de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, del Departament de Justícia, la qual la va autoritzar. No es va considerar necessària, un cop valorades les característiques de la sortida, amb acompanyament de dos professionals del centre, la presència de forces de seguretat que no és obligada.

Fins el 30 de setembre d’aquest any 2006 s’han autoritzat per part de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, un total de 2976 sortides programades, de les que n’han gaudit   809 interns. El nombre total d’evasions fins a la mateixa data ha estat de 5, el que representa el 0’17% de no reingressos respecte al total de sortides i el 0,62 dels interns que n’han gaudit.