La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha anunciat aquest matí que el nou edifici judicial de Granollers, que aglutinarà els 16 jutjats existents en aquest partit judicial, comptarà amb una planta més i en total disposarà de set plantes.
Per poder fer aquesta planta de més l'Ajuntament de Granollers haurà d'adaptar la normativa urbanística, la qual cosa es farà durant l'execució de l'obra. Les obres començaran el proper mes de febrer i tindran una durada prevista de 22 mesos.

La titular de Justícia ha fet aquest anunci en el decurs d’una visita feta avui, als dos jutjats de Granollers que van entrar en funcionament el dia 30 de desembre. Es tracta del Jutjat Penal núm. 3 i del Jutjat de Primera Instància núm. 6 de Granollers. Montserrat Tura també ha anunciat la possible creació de dos nous òrgans judicials que entrarien en funcionament aquest any.

 La consellera ha fet aquesta visita acompanyada per l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, per la delegada territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, Carme San Miguel, per la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries, i pel director general de Gestió d’Infraestructures, Salvador Illa.

 Partit judicial de Granollers

El partit judicial de Granollers dóna servei a 258.181 habitants, té 16 jutjats que actualment estan repartits en cinc indrets diferents de la ciutat, i compta amb 34 jutjats de pau i 5 agrupacions de secretaries de jutjats de pau. Pel que fa als dos nous òrgans que van entrar en funcionament el passat 30 de desembre, el Jutjat Penal núm. 3 de Granollers està situat a l’edifici judicial del carrer Joan Pere Fontanella, 14-16, i compta amb una plantilla de 10 persones, i el jutjat de Primera Instància núm. 6 de Granollers està situat a l’edifici del carrer Ponent 48-50, i hi presten els seus serveis 11 persones.

Per pal·liar l’actual situació de dispersió que presenten els jutjats de Granollers, el Departament de Justícia va anunciar el mes de novembre passat la creació d’un nou edifici judicial que estarà situat al carrer Josep Umbert, al polígon La Bòbila de Granollers.

 El nou edifici està dissenyat per acollir els 16 jutjats que té actualment Granollers i comptarà amb espai disponible per poder fer una ampliació en un futur fins a 26 jutjats. La superfície del solar que ha estat cedit per l’Ajuntament és de 3.366 m², i la superfície construïda serà de 16.157,00 m², distribuïts en set plantes.

Està previst que les obres de construcció comencin el proper mes de febrer, amb una durada de 22 mesos. El pressupost adjudicat de licitació del dret de superfície és de 16.920.029,73 euros.

Aquests dos jutjats de Granollers formen part d’un grup de 10 que van entrar en funcionament el 30 de desembre passat. El Departament de Justícia ha invertit més de 6 milions d’euros en la posada en marxa d’aquests 10 nou òrgans judicials a tot Catalunya. En total s’han destinat 3.654.540,26 euros a obres d’adequació; 392.844 euros, a informàtica i noves tecnologies i 359.327 euros, destinats a mobiliari i retolació. El cost del personal és de 1.761.231 euros anuals.

En total, durant l’any 2006 han entrat en funcionament a Catalunya 13 nous òrgans judicials i s’han creat 18 noves places de fiscals.