AManresa, assistirà a la presentació de les maquetes de l'edifici judicial de la ciutat

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, es desplaçarà demà, divendres, a la comarca del Bages, on té previst visitar, entre altres, les obres del centre penitenciari "Els Lledoners", a Sant Joan de Vilatorrada, i l'Ajuntament de Manresa, on s'explicarà el projecte del futur edifici judicial de la ciutat. A més, el president català anirà també a la nova seu de la Cambra de Comerç de Manresa, i al monestir de Sant Benet del Bages, on s'està construint la seu de la Fundació Alícia.

La visita del cap de l'executiu català començarà a dos quarts d'una del migdia, a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. Acompanyat de l'alcalde, Ezequiel Martínez; del conseller de Justícia, Josep Maria Vallès, i del secretari general de Serveis Penitenciaris i Justícia Juvenil, Albert Batlle, assistirà a la presentació del projecte del centre penitenciari "Els Lledoners", que s'està construint al municipi. Després de les explicacions, hi hauran parlaments de l'alcalde i del president.

L'estada a Sant Joan de Vilatorrada finalitzarà amb la visita a les obres de construcció de la futura presó. Aquest centre penitenciari tindrà una capacitat de 750 interns; 8 mòduls residencials de règim ordinari de 64 cel·les, amb sala de dia, menjador, pati, aules, tallers, gimnàs i consulta mèdica. A més, una unitat d'ingressos, una infermeria, i un departament especial de règim tancat, així com també un edifici educatiu i cultural, entre altres instal·lacions. L'obra és previst finalitzi el segon trimestre de 2008.

Futur edifici judicial a Manresa

El programa del president Maragall continuarà a la capital del Bages, on arribarà a l'Ajuntament, a dos quarts de dues. Acompanyat de l'alcalde, Josep Camprubí, i dels consellers de Justícia, Josep Ma. Vallès, i de Treball i Indústria, Jordi Valls, el cap de l'executiu català rebrà l'explicació, mitjançant maquetes, del nou edifici judicial que s'ubicarà a la ciutat.

El nou equipament, situat entre els carrers Arbonés i dels Llops, la plaça de la Reforma i el Passeig del Riu, albergarà un total de 15 jutjats, i és previst que les obres finalitzin al quart trimestre de 2007.

Després de l'explicació del projecte, hi hauran parlaments de l'alcalde i del president Maragall, que signarà també el Llibre d'Honor.

_________________________________________________________________________

Acte: Visita a l'Ajuntament de Sant Joan Vilatorrada i a les obres del futur centre penitenciari "Els Lledoners"
Hora: 12.30 hores
Lloc: Carrer Major, 91-93


Acte: Visita a l'Ajuntament de Manresa i presentació maquetes edifici judicial
Hora: 13.30 hores
Lloc: Ajuntament de Manresa.

_________________________________________________________________________