El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i el rector de la UAB, Lluís Ferrer, s’han reunit avui per avaluar els resultats de l’Acord marc per oferir formació i treball a interns de les presons de Catalunya, signat el dia 15 de juny de 2005 entre ambdues institucions, i per establir fórmules futures de collaboració.

24 interns de règim obert han desenvolupat diferents feines dins del recinte de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) gràcies a aquest Conveni de col•laboració.

Quatre interns s’han encarregat de netejar les zones verdes perimetrals que envolten el rectorat de la Universitat; altres quatre han eliminat la vegetació i els arbres de les zones annexes a la Facultat de veterinària on es construiran unes gosseres, i 16 reclusos més s’ocupen de traslladar el fons de l’hemeroteca de la Universitat a un altre edifici.

Segons aquest Acord, també s’ofereix feina als interns que no poden sortir a treballar a l’exterior, com és el cas dels reclusos del Centre Penitenciari Quatre Camins, que han forjat, als tallers productius que hi ha a l’interior de la presó, una escala de ferro contraincendis que s’ha instal•lat a la residència d’estudiants de la Universitat.

El Departament de Justícia, per mitjà del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) -l’empresa publica dependent d’aquest Departament que s’ocupa d’oferir formació i treball a les persones sotmeses a mesures d’execució penal-, va signar, el 15 de juny passat, un acord marc de col•laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona per desenvolupar el treball productiu als centres penitenciaris i contribuir a la formació i la inserció laboral de les persones sota mesures judicials.