El Departament de Justícia ha tramitat un total de 874 expedients de subvenció, adreçats als ajuntaments amb jutjat de pau que han justificat correctament la subvenció de l'any 2005. Això suposa que s'ha gestionat el 97,44% del total d'expedients màxim de subvenció previst per aquest concepte que és de 899, incloent-hi les dues subvencions addicionals esmentades.

A més, i d’acord amb l’apartat tercer de la Resolució JUS/1196/2006, de 19 d’abril, s’han tramitat sengles subvencions als Ajuntaments de La Roca del Vallès i de Sant Esteve Sesrovires atès el volum de treball que comporta l’existència d’un centre penitenciari en el seu terme municipal.

D’acord amb el contingut del punt quart d’aquesta Resolució la tramitació dels imports corresponents a l’any 2006 es farà d’ofici per als ajuntaments que hagin justificat correctament els ajuts que pel mateix concepte varen percebre l’any 2005.

Pel que fa a l’import atorgat, s’ha ordenat el pagament per un import de 1.692.243€ que sobre un total pressupostari aprovat d’1.871.716€ suposa el 90,41% del total.

D’altra banda, s’han tramitat un total de 48 expedients de subvenció adreçats als municipis amb jutjat de pau que són seu d’una agrupació de secretaries de jutjats de pau, i resten pendents, d’acreditar o justificar documentalment la despesa corresponent a l’any 2005, un total de 5 seus d’agrupació. Així mateix, 4 municipis han renunciat, no han presentat la sol•licitud per enguany o l’han presentat fóra de termini. La quantia màxima que s’atorga per aquest concepte és de 2.555€. L’import total atorgat és de 110.891,63€.

Pel que fa al càlcul del nombre d’agrupacions i dels imports atorgats, s’han tingut en compte les 3 noves agrupacions, dues per a l’àmbit de Girona i 1 per a l’àmbit de Lleida, que entraran properament en funcionament.