Justícia, Drets i Memòria

El Departament de Justícia enderrocarà l'edifici dels jutjats de Lluís Companys, 1-5

Es construirà un nou edifici destinat a usos judicials al mateix emplaçament.

query_builder   3 novembre 2006 14:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia enderrocarà l'edifici dels jutjats de Lluís Companys, 1-5

Es construirà un nou edifici destinat a usos judicials al mateix emplaçament.

El Departament de Justícia enderrocarà l'edifici dels jutjats de Lluís Companys 1-5, (que ara acull 33 jutjats d'instrucció i 24 de penals), per tal d'allotjar-hi en el futur les seccions de l'Audiència Provincial de Barcelona i els jutjats contenciosos administratius, una vegada la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat comenci a funcionar.

Amb la nova construcció es disposarà d’un edifici de 30.000 m2 de superfície —actualment es compta amb una superfície construïda de 24.044 m2—, amb una estructura adequada i amb la possibilitat d’ubicar dependències judicials d’acord amb la flexibilitat que exigeix el nou model d’oficina judicial i les modificacions de planta judicial que puguin esdevenir-se en el futur.

Aquest nou edifici estarà preparat per acollir les 20 seccions existents de l’Audiència Provincial i cinc seccions més de futura ampliació, com també els 14 jutjats contenciosos administratius existents i cinc més de previstos en un futur creixement.

El Departament de Justícia va encarregar, al final del mes de juliol, a Gestió d’Infraestructures (GISA) un estudi tècnic, el qual constata que afecten l’actual edifici patologies importants, fins i tot estructurals, que hi fan necessàries nombroses i importants actuacions generals de reparació o substitució.

Per això, la Direcció General de Gestió d’Infraestructures del Departament de Justícia ha elaborat dos estudis: un de complet i exhaustiu sobre la funcionalitat de l’edifici i un altre de comparatiu sobre els costos i els beneficis que suposarien, per una banda, la rehabilitació de l’edifici existent i, per una altra, l’enderroc i posterior construcció d’un edifici de nova planta.

Aquests estudis conclouen que la segona opció permetrà una major edificabilitat, juntament amb una gran flexibilitat constructiva, amb la possibilitat d’instal•lar oficines obertes, comunicades i de dimensió variable en funció de les necessitats de cada moment. 

Això permetrà l’agrupació de funcions similars, l’optimització dels espais comuns, la separació d’altres tasques o funcions alienes a l’ús principal de la planta, la minimització dels recorreguts d’evacuació i un control més fàcil de la seguretat a l’àmbit de l’edifici (interior i exterior), de les persones i de l’activitat.

També permetrà la màxima flexibilitat a l’hora de dimensionar les àrees d’atenció al públic, amb la possibilitat de preveure zones de reserva per a futures ampliacions. Finalment, facilitarà l’optimització dels sistemes de condicionament interior gràcies a la clara delimitació dels espais.

L’edifici es troba dins l’àmbit d’aplicació del Pla especial de reforma interior del sector oriental del centre històric de Barcelona, i s’hauran de fer les actuacions necessàries per modificar aquest pla especial i dur a terme l’enderroc i posterior construcció del nou edifici.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia