Justícia, Drets i Memòria

El Servei d'Orientació Jurídica (SOJ) ha atès prop de 44.000 consultes durant l'any 2005

El Departament de Justícia hi ha destinat més d'1 milió d'euros

query_builder   14 juliol 2006 10:30

event_note Nota de premsa

El Servei d'Orientació Jurídica (SOJ) ha atès prop de 44.000 consultes durant l'any 2005

El Departament de Justícia hi ha destinat més d'1 milió d'euros

El Departament de Justícia, a través de la Direcció General de Relacions amb l’Administració de Justícia, va destinar l’any 2005 un total d’1.157.121,95 € per subvencionar el funcionament del Servei d’Orientació Jurídica als 14 col•legis d’advocats de Catalunya.

El servei s’ha prestat en més de 26 seus diferents, ubicades als locals judicials o dels col•legis d’advocats, i el nombre total de consultes ateses durant l’any 2005 ha estat de 43.993, total que comporta una disminució global del 16 % en relació amb les consultes de l’any 2004.

Per àmbits jurisdiccionals a què pertanyen les consultes, amb les dades recollides per tots els col•legis, es comprova que la major part corresponen a l’àmbit civil, que concentra més del 50% de les consultes. L’àmbit penal i social originen també un nombre destacat de consultes i, per últim, quant a nombre de consultes, la majoria són de dret mercantil, administratiu, fiscal, estrangeria, etc.

                 

Dins l’àmbit civil destaquen les consultes derivades de l’entorn familiar: separacions, divorcis, adopcions, reclamacions d’aliments, filiació, protecció de menors, que en la majoria de col•legis suposen un percentatge elevat del total de consultes de l’any 2005.

Pel que fa a les característiques del perfil mitjà de l’usuari del SOJ, es tracta d’una persona assalariada, en major proporció del sexe femení i que utilitza habitualment l’idioma castellà.

El Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) facilita gratuïtament als ciutadans que s’hi adrecen, preferentment del mateix partit judicial, una  primera orientació jurídica i també presta la informació necessària per sol•licitar el reconeixement del dret a l’assistència jurídica gratuïta.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia