El Govern acorda sololicitar al Consell Consultiu que emeti un dictamen en relació amb la Llei 34/2006, de 30 d'octubre, sobre l'accés a les professions d'advocat i procurador dels tribunals, la qual crea dos nous títols professionals i regula diversos aspectes de l'accés a les dites professions.

D’acord amb la seva disposició final primera, la Llei s’empara en les competències estatals relatives a les condicions bàsiques que garanteixen la igualtat en l’exercici de drets constitucionals, i en matèria de legislació processal i de regulació de les condicions d’obtenció, expedició i homologació de títols acadèmics i professionals, recollides a la Constitució.

Tanmateix, el Departament de Justícia considera que determinats aspectes d'aquesta llei poden envair les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria de professions titulades i col•legis professionals, establertes a l'Estatut d’autonomia de Catalunya.

Pel motiu expressat, el Govern ha acordat avui sol•licitar al Consell Consultiu que emeti el corresponent dictamen, amb caràcter previ a la interposició d’un possible recurs d'inconstitucionalitat.