El Consell Executiu del Govern de la Generalitat ha aprovat avui, 10 d'octubre de 2006, la cessió, per part de l'Ajuntament de Girona, d'una finca perquè el Departament de Justícia pugui construir-hi la futura seu de l'Audiència Provincial de Girona així com noves dependències judicials.

Mitjançant un conveni de col•laboració interadministratiu, l’Ajuntament de Girona cedeix gratuïtament a la Generalitat el domini del terreny “Unitat d’Actuació 21-Plaça de Braus”. El futur edifici estarà situat en aquest polígon, entre l’avinguda Josep Tarradellas, el passeig de la Devesa i els carrers Torí i Joan Pons. Estarà dissenyat per acollir les dues seccions penals i les dues seccions civils de l’Audiència i comptarà amb espai suficient en previsió de futur creixement per ser ampliat amb una secció penal i una civil més. Pel que fa als jutjats, s’hi allotjaran tres jutjats socials, dos jutjats contenciosos administratius i el jutjat de menors i es reservarà espai per poder ampliar-lo en un futur amb dos jutjats socials, dos jutjats contenciosos administratius i un jutjat de menors més.

Pel que fa a l’edifici que actualment ocupa l’Audiència Provincial de Girona, situat a la plaça de la catedral, tant l’Ajuntament de Girona com el Govern de la Generalitat han acordat treballar conjuntament per recuperar-lo per a la ciutat de Girona. Per tal que això sigui efectiu, el Govern de la Generalitat de Catalunya farà una cessió gratuïta del 50% indivís del domini d’aquesta finca a favor de l’Ajuntament. A més a més, l’Ajuntament i la Generalitat decidiran conjuntament a quins usos destinaran aquest edifici.