El Consell Executiu del Govern de la Generalitat ha aprovat avui, 12 de desembre, encarregar a l'empresa Gestió d'Infraestructures, SA (GISA), a través de l'Institut Català del Sòl (INCASOL), la construcció d'un edifici d'habitatges protegit en règim de lloguer a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

El pressupost previst per a la redacció del projecte i l’execució de les obres és de 8.816.000 euros, que es dividirà en anualitats finançades a càrrec dels pressupostos de l’Institut Català del Sòl.

Aquest acord és conseqüència del protocol de col•laboració que van signar el passat mes de juliol els departaments de Justícia, Economia i Finances i Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i l\'Ajuntament de l\'Hospitalet de Llobregat. Segons aquest acord, es preveu la construcció d\'un edifici de planta baixa, altell i vuit plantes amb un sostre total de 9.150 m2 destinats a habitatge dotacional per a persones joves.

El conveni estableix que la planta baixa d\'aquest edifici, d\'una superfície aproximada de 973 m2, es destinarà a un equipament de caràcter local de l\'Ajuntament de l\'Hospitalet de Llobregat.

El Departament de Justícia tindrà una reserva de dues plantes d\'habitatges de l\'edifici que es destinarà a usos de residència complementaris a la Ciutat de la Justícia.

Els habitatges restants de la superfície no disposada pel Departament de Justícia seran adjudicats com a habitatges de lloguer per a joves amb residència habitual al municipi de l\'Hospitalet de Llobregat.

L\'edifici s\'insereix dins la Ciutat de la Justícia i haurà d\'harmonitzar i ser respectuós amb l\'entorn arquitectònic de la ciutat judicial.