Justícia, Drets i Memòria

El Govern aprova el decret de creació de la Comissió interinstitucional per a la reinserció social

query_builder   31 maig 2005 17:25

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el decret de creació de la Comissió interinstitucional per a la reinserció social

El Govern ha aprovat avui un decret pel qual es crea la Comissió interinstitucional per a la reinserció social, com a òrgan de coordinació dels sectors públics implicats en l’àmbit de la rehabilitació i de la reinserció social de les persones menors, joves i adultes, sotmeses a mesures d’execució penal.

La Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia prioritza la necessitat de millorar el nivell de coordinació de les diferents actuacions que porten a terme els departaments de la Generalitat per tal de potenciar els processos de reinserció social, de persones menors, joves i adultes, i, alhora, la conveniència d’integrar els representants de les diferents administracions, institucions i entitats de caràcter públic en aquesta dinàmica.

Així doncs, cal donar suport a polítiques educatives, culturals, de salut, d’habitatge, de benestar social, d’ocupació, de promoció econòmica, de dones i de protecció del medi ambient, que possibilitin l’efectiva reeducació i reinserció social, mitjançant la creació d’un òrgan de naturalesa col•legial que abasti els camps necessaris per tal de garantir la coordinació i l’impuls d’aquestes polítiques i àmbits d’acció transversals.

En aquest sentit, la Comissió Interinstitucional per a la reinserció social aplega representants del govern català, de la Delegació del Govern a Catalunya, de les quatre diputacions, de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

La Comissió tindrà com a funcions bàsiques proposar actuacions en matèria de reinserció social als diferents organismes representats, proposar actuacions i mesures de sensibilització de la societat en matèria de prevenció de conductes delictives i establir i coordinar les relacions institucionals necessàries per portar a terme les diverses actuacions que es prevegin.

L’organisme actuarà en el territori mitjançant les Comissions delegades territorials. Aquestes delegacions, entre d’altres tasques, elaboraran les propostes d’actuacions en el territori que tinguin assignat d’acord amb les directrius de la Comissió permanent.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia