El Departament de Justícia ha donat instruccions al Gabinet Jurídic de la Generalitat perquè interposi, davant del Tribunal Suprem, un recurs de cassació contra la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( 819/2005, de 15 de setembre) que qualifica com a desproporcionat el requisit del nivell de coneixement de català per poder formar part de la borsa d’interins i entén que no s’ajusta al dret d’igualtat a l’accés a la Funció Pública.

La Generalitat considera que exigir el certificat oficial del nivell B de català per als agents interins, i del nivell C per als auxiliars, oficials i metges forenses interins, no infringeix el principi de proporcionalitat, atès que el requisit del coneixement del català es correspon amb les funcions pròpies dels respectius llocs de treball.

És la quarta sentència que es pronuncia sobre aquesta matèria i, contra les tres anteriors, el Departament de Justícia ja va interposar, en el seu moment, diferents recursos de cassació que s’estan tramitant.

El Departament de Justícia entén que els nivells de coneixements de la llengua catalana que es demanen en el cas dels auxiliars, oficials i metges forenses interins són els mateixos que es requereixen en l’accés a les escales superior, de gestió, administrativa i auxiliar, que és el nivell C de català; i en el cas dels agents és el mateix que es demana per a l’accés al cos de subalterns, que és el nivell B. Aquest criteri del Departament de Justícia ha estat plenament corroborat per diversos pronunciaments judicials.