El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública del Departament de Justícia dedicada a la reinserció de les persones sota mesures judicials, presenta el seu nou producte Made in CIRE: l'Urna Bios per a Mascotes, un nou concepte d'urna funerària ecològica i biodegradable per a animals domèstics elaborada per interns que treballen als tallers del CIRE dins els centres penitenciaris de Catalunya.

L’Urna Bios per a Mascotes, dissenyada per Gerard Moliné en col•laboració amb el CIRE, és una urna funerària per a animals de companyia fabricada amb materials respectuosos amb el medi ambient (terra compactada i cel•lulosa). El vas, on es dipositen les restes de la mascota, conté també una llavor de la qual, un cop enterrada, neix una planta. Es dóna la circumstància que Floquet de Neu va ser enterrat en una urna bios.

Aquest nou producte fabricat per interns és una evolució d’un altre Made in CIRE: l’Urna Bios per a Humans, un vas funerari biodegradable pel qual el dissenyador Gerard Moliné ha estat premiat en diverses ocasions i del qual s’han produït fins al moment prop de 600 unitats.

L’Urna Mascota es podrà veure entre els dies 2 i 5 de febrer al Saló Expohogar Regalo, a l’estand del CIRE (palau núm. 2, carrer F, estand 26, punt 6, de Gran Via M2 de l’Hospitalet de Llobregat).

A la fira, CIRE també hi presentarà una nova col•lecció de productes de marroquineria amb la marca Made in CIRE. En concret, es tracta de bosses i carteres de pell elaborades al taller productiu del Centre Penitenciari de Ponent.

Juntament amb aquests articles, a l’estand del CIRE s’hi podrà trobar una selecció de productes Made in CIRE, com la ja coneguda bossa catalana i la seva variant afrocatalana —una bossa confeccionada amb roba del tradicional mocador de farcell català.

Amb la línia de productes propis Made in CIRE el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció vol potenciar, dignificar i prestigiar el treball productiu als centres penitenciaris amb un valor diferencial, una marca pròpia amb l’atractiu d’un disseny original i exclusiu.