El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) --l'empresa pública dependent del Departament de Justícia que gestiona la inserció laboral de les persones sotmeses a mesures judicials-- posa en marxa un nou taller productiu extern a Montmeló, que donarà feina remunerada a més de 50 interns del Centre Penitenciari Quatre Camins.

Es tracta d’una nau industrial de 775 metres quadrats situada al polígon industrial de Montmeló, on els interns duran a terme activitats de muntatge i manipulat.

Els interns seguiran un horari de treball de les 9 a les 14 hores i de les 14.15 a les 19.15 hores, en torns de cinc hores. En el futur està previst ampliar aquests torns de treball, així com el nombre d’empreses que donen feina als interns.

Amb aquesta iniciativa el CIRE reprodueix una experiència que funciona amb èxit des de l’any 1992 al taller exterior de Raïmat, el qual ocupa prop d’un centenar d’interns del Centre Penitenciari Ponent que s’hi desplacen diàriament en autobús per realitzar activitats industrials dels sectors de la fusteria, serralleria i muntatge. Fins ara, el Centre de Raïmat era l’únic centre de producció exterior que hi havia a tot l’Estat espanyol.

El CIRE, durant l’any 2006, ha donat feina a una mitjana de 2.000 interns dels centres penitenciaris de Catalunya, xifra que suposa un creixement de més d’un 15% sobre la del 2005 (en concret, 240 interns més que l’any de referència).