El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, com a president del Consell Assessor del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), va presidir el dia 3 d'octubre l'entrega de guardons de la Primera Edició dels Premis a la Fidelitat. El CIRE és l'empresa pública dependent del Departament de Justícia que s'ocupa de la inserció sociolaboral de les persones sotmeses a mesures judicials.

Aquests guardons es lliuren a aquelles institucions, personalitats i empreses que han donat suport al CIRE en la seva tasca de reinserció dels adults internats als centres penitenciaris i dels joves infractors residents als centres de justícia juvenil de Catalunya.

En la primera edició d’aquests premis han estat lliurats quaranta-quatre guardons, repartits en tres categories diferents. En l’apartat d’empreses han rebut un guardó: ADIGSA, CAHORS ESPAÑOLA, SA, CATEL, CLAVED, CLIMESA, El Corte Inglés, ELENPUNT, FADERS, INDUSTRIAS ANJOSA, INDUSTRIAS MURTRA, ISOFIX, LA CAIXA, MANUART, MET-MANN MIGUEL TORRES, SA, MÚTUA DE TERRASSA, SADIPAL i TBWA.

Pel que fa a la categoria d’institucions, han estat distingits el Parlament de Catalunya, l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès, l’Ajuntament de Sant Cugat, Associació de Promotors Constructors i Constructors d’edificis de Barcelona i Província (APCE), el Districte de Sarrià-Sant Gervasi, la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, el Consell General de Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya, el Departament de Salut, la Diputació de Barcelona, Gestió i prestació de serveis de salut, FEPIME, Foment del Treball Nacional, l’Institut Català de la Salut, l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, , PIMEC, UAB i UGT.

I finalment, s’ha atorgat un reconeixement a les personalitats següents: els dissenyadors Antonio Miró, Blai Puig, Gerard Moliné, Lluïsa Grau Osés i Martín Ruiz de Azúa; i els empresaris Ernestina Torelló, Ramon Ortiz i Xavier Valldeperas.

El Consell Assessor del CIRE agrupa les entitats empresarials, patronals i sindicals de Catalunya: Comissió Obrera Nacional de Catalunya, Consell General de Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya, FEPIME (Federació Petita i Mitjana Empresa a Catalunya), PIMEC (Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya) i Unió General de Treballadors de Catalunya.