Dos interns del Centre educatiu de Justícia Juvenil L'Alzina que no van retornar al Centre el passat dia 2 d'octubre després de participar en una sortida d'activitat laboral, van ser detinguts per la policia nacional el passat 8 de desembre com a presumptes autors d'una vintena d'atracaments. El jutge va ordenar el seu ingrés a presó i, des del passat dia 10 de desembre, es troben en règim de presó preventiva al Centre Penitenciari de Joves de Barcelona.

Els dos joves, J.R.M i A.D.D, ara ja tenen 19 anys i complien una mesura d’internament en règim semiobert, de 7 i 3 mesos respectivament.

 Les mesures en règim semiobert que estableix la Llei de responsabilitat penal del menor determinen que l’infractor ha de dur a terme necessàriament alguna activitat del seu programa a l’exterior durant el període d’execució de la mesura.

 En aquest cas, els joves detinguts que estaven internats al Centre educatiu de Justícia Juvenil L’Alzina estan acusats d’haver delinquit de manera reincident durant aquests dos mesos i, atès que han assolit la majoria d’edat, el jutge ha ordenat l’ingrés en la modalitat de presó preventiva en un centre penitenciari d’adults.