El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, i l'alcalde d'Amposta, Joan Roig, han signat avui una addenda al Conveni signat el 23 de novembre de 2001 entre ambdues institucions per a les obres de construcció del nou edifici judicial d'Amposta.

Aquest Conveni té per objecte regular el pagament que el Departament de Justícia ha de satisfer a l’Ajuntament d’Amposta en relació amb la quantitat que es va comprometre a aportar en el Conveni signat en data 23 de novembre de 2001, en concepte d’obres i honoraris de direcció, i que ascendeix a 204.381,16 euros.

Així mateix, el Departament de Justícia es compromet a satisfer a l’Ajuntament d’Amposta la quantia de 40.927,77 euros, com a conseqüència d’una sèrie de modificacions en les instal•lacions instades pel mateix Departament.

Edifici judicial d’Amposta

El nou edifici judicial d’Amposta ha comportat una inversió de 2.441.476 €  per part del Departament de Justícia, actuació que, durant els 30 mesos d’acció de govern 2004-2006, ha culminat amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Amposta, que ha aportat el solar, una part de la direcció d’obra, la plaça i l’adequació de l’avinguda Aragonesa. És un nou equipament que dóna servei als 75.000 habitants del Montsià i prototipus que la Conselleria ha elaborat per adaptar els seus serveis a les noves necessitats del partit judicial, als requeriment dels ciutadans i dels operadors jurídics. Té una superfície construïda de 2.988 m2, distribuïts en:

- Soterrani amb espai per a arxius, dipòsit de peces de convicció, roda de reconeixement, cel•les per a detinguts i un  accés a aquest per a les conduccions policials.

- Planta baixa per a atenció al ciutadà,  registre civil amb despatx i sala d’espera independent, despatxos per als col•legis d’advocats i procuradors, equips d’atenció a la víctima i sindicats. I també tres sales de vista per a civils i penals i dos despatxos per a reconeixements de medicina forense, així com sales d’espera diferenciades per a usuaris dels diferents serveis amb adaptació per a discapacitats en tots els seus accessos.

- Dues plantes  per  als  actuals òrgans judicials, amb previsió d’espai per als nous i per a l’Adscripció Permanent de la Fiscalia.

 

Pel que fa a les noves tecnologies, als jutjats d’Amposta tenen possibilitat de disposar de videoconferència en tots els òrgans judicials, informatització dels registres i del repartiment d’assumptes, connexió via Internet a diverses bases de dades, bústies personals de correu electrònic per a tot el personal, a més de bústies institucionals per als òrgans judicials i enregistrament de judicis i declaracions.