Ahir dimarts, 22 de febrer, a la tarda, va tenir lloc al Departament de Justícia una reunió, convocada per la Secretaria General, amb les centrals sindicals de l’àmbit de l’Administració de justícia  (STAJ, CSIF, CCOO i UGT) per tal que els sindicats poguessin expressar les seves demandes en temes de retribució en relació amb la reforma de la Llei orgànica del poder judicial.

La Secretaria General, que va escoltar les demandes dels sindicats, va deixar clar que:

1. El Departament no renunciarà a l’ús de les seves competències i no farà aplicacions automàtiques de decisions d’altres organismes (Ministeri de Justícia, comunitats autònomes). El Departament de Justícia és sobirà en les seves decisions.

2. El Departament va donar resposta afirmativa a les demandes dels sindicats en el sentit  que amb data 1 d’abril es consolidarà en les retribucions de  tot el personal de l’Administració de justícia un complement de 127,06 € mensuals pel manteniment dels programes de millora de l’Administració de justícia.

3. El Departament de Justícia ha considerat la necessitat d’establir alguna nova actuació de caràcter retributiu, fonamentada en el desplegament de la Llei i, en aquest sentit, el proper dijous, dia 3, es concretarà la proposta d’actuació del Departament, en una nova reunió amb els sindicats.

El secretari general del Departament de Justícia, Joan Turró, va assegurar als sindicats que en el termini màxim de dos mesos se’ls informarà de quin volum de recursos es podrà destinar durant els propers anys a Catalunya per a l’organització de l’Oficina Judicial i de relacions de llocs de treball (RLT).

Un cop finalitzada la reunió amb les quatre centrals sindicals, els sindicats CCOO i CSIF van decidir tancar-se a les dependències del Departament tot al•legant la manca de resposta immediata a les seves peticions.

El secretari general del Departament, Joan Turró, va indicar als representants d’aquestes centrals la possibilitat de romandre al Departament dins el local sindical que hi ha a l’edifici, possibilitat que van rebutjar CSIF i CCOO. Davant d’aquesta situació, es va demanar als mossos d’esquadra el desallotjament dels ocupants, acció que es va produir de manera pacífica al voltant de les 10 del vespre.