La vaga d’àmbit estatal convocada per les centrals sindicals CSI-CSIF i CCOO que afecta el personal de l’Administració de justícia dels cossos de gestió, tramitació i auxili judicial i els metges forenses ha tingut una incidència mínima a tot Catalunya.

A les 9 del matí, segons les dades proporcionades pels òrgans judicials, el seguiment de la vaga a tot Catalunya era d’un 7’8 %, desglossat de la manera següent:

- Barcelona ciutat: 6’96 %

- Barcelona comarques: 6’9 %

- Lleida: 6’44 %

- Tarragona i Terres de l’Ebre: 20’7 %

- Girona: 4’41 %

Entre les 12 i les 14 hores, el seguiment de la vaga a tot Catalunya ha estat del 9’87 %. Per demarcacions, és el següent:

- Barcelona ciutat: 9’2 %

- Barcelona comarques i jutjats de pau: 6’6 %

- Lleida: 6’77 %

- Tarragona i Terres de l’Ebre: 20’7 %

- Girona: 4’7 %

El Departament de Justícia destaca que s’han complert els serveis mínims disposats a l’efecte i que fins ara no s’ha produït cap queixa dels ciutadans amb motiu de la vaga.

Pel que fa a la vaga, el Departament de Justícia de la Generalitat manifesta:

a) que el Departament no està vinculat per acords negociats entre el Ministeri i les centrals sindicals quan vulneren les competències autonòmiques en matèria de personal i, en particular, en matèria de retribució del complement específic;

b) que en les negociacions que manté en la Mesa general d’Administració de justícia, el Departament, en allò que li correspon, ha fet una oferta a la representació sindical que conté:

- la consolidació com a complement fix i lineal de l’import percebut com a programes de millora

- la vinculació a programes específics de millora de l’1,5 per cent de la massa salarial

- la determinació propera de la quantitat que s’haurà de vincular a l’aplicació de la RLT de la nova oficina judicial i dels nous llocs per crear.

El Departament confia en una aproximació de postures sobre aquests punts que porti a un resultat satisfactori de les negociacions en curs.

Finalment, el Departament reitera el compromís de millorar el servei d’administració de justícia, no solament en la política retributiva dels professionals, sinó també en les inversions iniciades en matèria d’equipaments i de tecnologia, que han de millorar les actuals condicions de treball i la qualitat de l’atenció als ciutadans.