Ahir al vespre va tenir lloc l'acte de comiat, amb un sopar en un hotel de Barcelona, del director de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC), Dr. Josep Arimany, en el qual van assistir la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i una àmplia representació de personalitats del món de la justícia i del dret.

Hi van assistir també l’exconseller de Justícia, Josep M. Vallès; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, M. Eugènia Alegret; l’exfiscal en cap, José M. Mena; el director de l’IMLC, Dr. Jordi Medallo; el president de l’Associació de Metges Forenses, Dr. Gabriel Martí; la fiscal del TSJC, Teresa Compte, i diversos directors i subdirectors generals del Departament de Justícia.

El Dr. Josep Arimany va prendre possessió del càrrec de director de l’IMLC, organisme de nova creació en aquell moment, el 3 de juny de 2002. El Dr. Arimany és membre del cos nacional de metges forenses i metge especialista en dermatologia.

Durant aquests 4 anys i mig ha posat en marxa l’organització de la medicina forense catalana i ha creat, juntament amb el seu equip, un nou model d’organització de la medicina forense.

Durant la seva gestió, l’IMLC va crear la Comissió de Grans Catàstrofes, que va participar en tasques d’identificació a l’atemptat terrorista de l’11 M de Madrid, i també en el tsunami, al sud-est asiàtic. D’altra banda, va també crear la unitat MIR docent de l’especialitat de medicina legal i forense, dependent del Departament de Justícia. Aquesta va ser la primera vegada que una unitat docent del programa MIR es creava dependent d’una administració autonòmica.

El Dr. Arimany, que va cessar del seu càrrec a petició própia l’1 de desembre de 2006, ha rebut nombrosos reconeixements per la tasca que ha desenvolupat a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.

Durant l’acte, el Dr. Arimany va agrair a la judicatura, a la fiscalia, al Departament de Justícia i a tots els metges forenses el suport que ha rebut en tots aquests anys en què ha desenvolupat el seu càrrec.