Les obres de construcció dels edificis judicials de Cornellà, el Prat, Sant Boi de Llobregat, Igualada i Vilanova i la Geltrú començaran, previsiblement, la primera quinzena del mes d’agost, després que el passat 25 de juliol s’hagi signat la constitució dels drets de superfície de cadascun dels edificis judicials esmentats.

El Govern de la Generalitat va aprovar, el passat mes de febrer l’adjudicació dels contractes de construcció, conservació i explotació de les seus judicials de Cornellà, el Prat de Llobregat i Sant Boi de Llobregat a les empreses Construcciones Riera, SA & Tau Ingeniería Construcciones Especiales, SA & Proinosa, Promoción e Ingeniería de Obras, SA & Santander Infraestructuras. D’altra banda, també es va aprovar l’adjudicació de la construcció i conservació dels edificis judicials d’Igualada  i Vilanova i la Geltrú a Copcisa, SA.

Amb una inversió de més de 33 milions d’euros, els futurs edificis judicials tindran les característiques següents:

• Cornellà de Llobregat: Construcció d’un edifici judicial de 4.983 m2, on hi haurà 4 jutjats i diverses dependències en previsió de creixement. L’edifici inclourà dependències per al Registre Civil, el Servei comú general, la Fiscalia i un despatx per als metges forenses. Per a la construcció de l’edifici, es preveu una inversió de 5 milions d’euros.

• El Prat de Llobregat: Construcció d’un edifici judicial de 5.733 m2, on hi haurà 5 jutjats i diverses dependències en previsió d’un futur creixement. L’edifici judicial inclourà dependències per al Registre Civil, el Servei comú general, l’Adscripció Permanent de la Fiscalia i un despatx per als metges forenses. Per a la construcció de l’edifici, es preveu una inversió de 6,5 milions d’euros.

• Sant Boi de Llobregat: Construcció d’un edifici judicial de 5.513 m2, on hi haurà  4 jutjats i diverses dependències en previsió d’un futur creixement. L’edifici inclourà dependències per al Registre Civil, el Servei comú general, la Fiscalia i despatxos per a metges forenses. Per a la construcció de l’edifici, es preveu una inversió de  5 milions d’euros.

• Igualada: Construcció d’un edifici judicial  de 4.837 m2, on hi haurà 4 jutjats i diverses dependències en previsió d’un futur creixement. L’edifici inclourà dependències per al Registre Civil, el Servei comú general, l’Adscripció Permanent de la Fiscalia i despatxos per als metges forenses. Es preveu una inversió de 4,9 milions d’euros.

• Vilanova i la Geltrú: Construcció d’un edifici judicial de 7.631 m2 que aplegarà 6 jutjats de primera instància i instrucció, 2 jutjats penals i diverses dependències en previsió d’un futur creixement. L’edifici judicial inclourà dependències per al Registre Civil, el Servei comú general, l’Adscripció Permanent de Fiscalia i despatxos per als metges forenses. Es preveu una inversió de 7,6 milions d’euros.