La finalitat del Programa és la d\'impulsar, coordinar i supervisar l\'execució del projecte d\'equipament, trasllat i posada en funcionament de tots els serveis de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l\'Hospitalet de Llobregat.

El projecte de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l\'Hospitalet de Llobregat es constitueix com el projecte de major dimensió i complexitat del pla d\'infraestructures judicials a Catalunya per part del Departament de Justícia.

La Ciutat de la Justícia és un complex de 232.368 m2 que allotja 133 òrgans judicials que ara estan situats a la ciutat de Barcelona -entre ells, els jutjats d’instrucció, penal i civil, així com altres serveis complementaris- i els jutjats de l’Hospitalet de Llobregat, i compta amb un pressupost de 220 milions d’euros.

Els primers edificis entraran en funcionament a partir d’abril de 2007, per la qual cosa requereix endegar tot un seguit d\'actuacions necessàries immediates.

A més, l\'entrada en funcionament de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l\'Hospitalet de Llobregat coincideix amb la implementació d\'una nova organització dels serveis judicials originada pel nou model d\'oficina judicial.

Aquesta complexitat de les actuacions fa necessària la creació d\'un programa específic amb aquesta finalitat.

La finalitat del Programa és la d\'impulsar, coordinar i supervisar l\'execució del projecte d\'equipament, trasllat i posada en funcionament de tots els serveis de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l\'Hospitalet de Llobregat.

Al capdavant del Programa hi haurà un/a director/a amb rang orgànic de director/a general, que tindrà assignades, entre d’altres, les funcions següents:

- Fer el seguiment, en coordinació amb la Direcció General de Gestió d\'Infraestructures, de la finalització de les obres d\'edificació de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l\'Hospitalet de Llobregat.

- Dirigir i coordinar l\'equip tècnic i funcional encarregat de l\'execució de les fases de distribució interior i equipament per tal d\'adaptar-los als diferents usos a que seran destinats els diferents edificis.

- Planificar, coordinar i dirigir el procés d\'habilitació i posada en marxa dels edificis.

- Planificar la logística en equipaments i subministraments.

- Planificar la logística i supervisar el trasllat de les diverses unitats i òrgans judicials als edificis habilitats.

- Planificar i posar en funcionament els plans de seguretat

- Planificar i supervisar el Pla de mobilitat interna i adaptar-lo a les diverses fases d\'ocupació.

- Organitzar i implantar els serveis generals de caràcter complementari.

Aquest Programa s\'estendrà fins al moment en què es trobi operativa i en ple rendiment la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l\'Hospitalet de Llobregat, i en tot cas, fins al 31 de desembre de 2009.