En el darrer consell de ministres, celebrat el passat divendres 7 d’octubre, es va aprovar la creació, el proper mes de desembre, de 15 nous jutjats a Catalunya i 8 noves places de magistrat a les audiències provincials de Barcelona, Girona i Tarragona.

D’acord amb el Reial decret, s’han constituït quatre noves places de magistrat a l’Audiència Provincial de Barcelona, dues més a la de Tarragona  i dues més a la de Girona. També s’han creat tres noves seccions a les audiències provincials de Barcelona, Tarragona i Girona.

Igualment es preveu la creació de tres jutjats penals: el número 3 de Vilanova i la Geltrú, que s’ubicarà a la Rambla Exposició, 103; el 2 de Mataró, al carrer Méndez Núñez, 30, i el 5 de Girona, a l’avinguda Ramon Folch, 4-6.

Pel que fa als jutjats socials, es constituiran el número 3 de Granollers, que estarà situat al carrer Ponent, 48-50; el 3 de Sabadell, a l’avinguda Francesc Macià, 36, i el 2 de Lleida, a l’edifici del Canyeret, 3-5.

El Decret estableix la constitució de tres jutjats de primera instància: el número 6 de Mataró, al carrer Méndez Núñez, 30; el 6 de Terrassa, a la Rambla d’Egara, 311, i el 6 de Reus, a l’avinguda Marià Fortuny, 73. També es crearà el Jutjat d’Instrucció número 5 a Sabadell, a l’avinguda Francesc Macià, 36,  i cinc més de primera instància i instrucció: el número 6 de Manresa, al carrer Plana de l’Om, 2; el 5 de Mollet, al carrer Anselm Clavé, 2; el 6 de Rubí, al carrer Espoz i Mina; el 7 de Vilanova i la Geltrú, a la Rambla Exposició, 103, i el 3 d’Amposta, al carrer Montells, s/n.