Unes 1.600 peces d'artesania elaborades pels interns als tallers artístics dels centres penitenciaris es poden veure i adquirir aquests dies a la II Fira de Nadal dels tallers artístics dels centres penitenciaris de Catalunya, que està instalolada en una carpa als jardinets de Gràcia de Barcelona. L'exposició romandrà oberta des del dia 13 fins al 20 de desembre, de les 12 a les 21.30 hores.

Entre els diferents productes artesans de l’exposició hi ha peces de bijuteria, pintura, escultura, ceràmica, enquadernació, cartó pedra, fusta, etc. En l’actualitat, són més de 1.700 els interns i internes que desenvolupen aquests tipus d’activitats als tallers artístics dels centres penitenciaris catalans, que van consolidar-se l’any 1987 i que des d’aleshores, dirigits per un artista professional, acosten l’art als interns i els donen l’oportunitat de desenvolupar la seva creativitat.

 En tots els centres penitenciaris es treballen diferents especialitats que ofereixen un espai d’ampliació de coneixements, d’aprenentatge de tècniques artístiques, de desenvolupament personal i col•lectiu i de treball de l’autoestima, aspectes tots ells molt importants per a la reinserció.

La Fira ha estat inaugurada aquest matí per la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i pel regidor del districte de Gràcia, Ricard Martínez.

La II Fira de Nadal dels centres penitenciaris ha estat organitzada per la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, amb la col•laboració del districte de Gràcia, que ha cedit l’espai, i amb el suport de la Fundació ARED, per a la reinserció de dones, que aporta el personal que treballa a la carpa i exposa també els productes elaborats als seus tallers.