Avui dimecres, ha tingut lloc al Centre d\'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), la 7a sessió web al Departament de Justícia \'Cap on va la formació a les organitzacions?\', a càrrec de Javier Martínez Aldanondo, gerent de la Divisió de Gestió del Coneixement de Catenaria, consultora del grup Inverca, empresa especialitzada en tecnologia aplicada als processos de negoci.

Javier Martínez Aldanondo és un dels millors especialistes en e-learning i gestió del coneixement en el món de parla hispànica. Defensa que la millor manera d\'aprendre és "aprendre fent" (learning by doing), i no memoritzant allò que explica un professor a l\'aula. Sovint ell diu: "Tu practica, nosaltres t\'ajudem". 

Martínez Aldanondo defensa que el valor diferencial en la innovació són les persones motivades, el coneixement i el procés d’aprenentatge. Avui en dia ningú no discuteix que aprendre (i fer-ho més ràpid que els competidors) és l’habilitat imprescindible per sobreviure en el sistema actual, on el canvi és una constant. Les organitzacions només poden perdurar si ajuden els treballadors (i tot l’ecosistema amb el qual es relacionen) a adaptar-se a aquests canvis, és a dir, a aprendre. El canvi exigeix una feina col·laborativa, exigeix un ús intensiu de tecnologies, exigeix innovació i, sobretot, exigeix centrar-se en les persones.

Tot seguit, Martínez Aldanondo ha dinamitzat el seminari "Formació i aprenentatge en la Societat del Coneixement" a la sala d\'actes de l\'Escola d\'Administració Pública de Catalunya (EAPC). Aquesta activitat la coorganitzen l\'EAPC i el Centre d\'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

 

 7a sessió web: ‘Cap on va la formació a les organitzacions?’