Un total de 71 interns dels centres penitenciaris de Catalunya i del Centre Penitenciari Lannemezan de França participen en el 19è Premi de Pintura, Ceràmica i Escultura Marraco 2006.

S’hi presenten 121 obres —de les quals 35 són de ceràmica, 35 d’escultura i 51 de pintura—, que es podran veure a la sala d’exposicions Sant Joan (plaça de Sant Joan, s/n) de Lleida. L’exposició romandrà oberta des del dia 10 fins al 18 d’octubre i es podrà visitar de dilluns a divendres, de 18 a 20 hores; dissabtes, de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores, i diumenges i festius, de 12 a 14 hores.

Aquestes obres són fruit de l’esforç dels interns que assisteixen als tallers d’arts plàstiques on aprenen diferents tècniques artístiques i adquireixen coneixements del món de l’art.

Avui dimarts 10 d’octubre, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració d’aquesta exposició a càrrec del secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil,  Albert Batlle, i del tinent d’alcalde de Lleida, Xavier Sáez, que també seran els encarregats de lliurar els premis als interns prèviament seleccionats pel jurat.

Les dotacions dels premis Marraco, concedits pel Cercle de Belles Arts de Lleida, són les següents:

- Per als primers premis de ceràmica i escultura,  400 euros i un diploma acreditatiu.

- Per als segons premis, 300 euros i un diploma acreditatiu.

- Per als tercers premis, 250 euros i un diploma acreditatiu.

- I els premis especials Cézanne seran dotats amb 200 euros i diploma acreditatiu.

L’exposició està organitzada pel Centre Penitenciari Ponent amb la col•laboració de l’Ajuntament de Lleida, el Cercle de Belles Arts de Lleida i l’Associació Arts de Ponent.