El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha anunciat  avui que el departament subvencionarà amb 45.000 euros l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) per fer front a les despeses de la defensa de les víctimes de l’11-M al judici que s'està celebrant aquest dies a l'Audiència Nacional.

 

En la reunió mantinguda avui entre Saura i els màxims representants de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, el president Santos Santamaría i el vicepresident, Robert Manrique, el conseller ha explicat que confia en poder signar amb l’ACVOT un conveni estable entre Generalitat i l’entitat, abans de l’estiu: "El mes de desembre ens van demanar un ajut especial per atendre les víctimes catalanes de l’11-M. Avui tornem aquesta visita de cortesia que ens van fer i comuniquem que el departament d’Interior donarà 45.000 €". El conseller, a més, ha destacat la feina magnífica de l'ACVOT i ha afirmat que "nosaltres tenim l’obligació política i moral d’ajudar a la seva tasca”.

 

En la trobada, que ha tingut lloc a la seu que l'entitat té a Barcelona, Saura ha afegit que "nosaltres donem suport a l’ACVOT per tres raons: perquè és una associació plural, democràtica i té com a objectiu, com no pot ser d’altra manera, la de defensar les víctimes".

 

En aquest sentit, el conseller Saura s'ha referit a "l'escalada de crispació social" que es viu aquest dies en el debat polític explicant que "cal aturar-la". "Tothom té dret a defensar les seves posicions, però tinc la sensació que alguns comportaments traspassen el que avui dia són posicions democràtiques. Hi ha un nivell de crispació social que no és bo i exemples com el d’ahir al Senat són mals exemples que es donen a la societat. És dolent per a tothom, i també per la segona victimització que es provoca a les víctimes. En política no val tot, i de cap manera es pot traslladar la crispació política a la societat”, ha dit.

 

El president de l'AVCOT, Santos Santamaría, ha expressat que "veiem amb tristor tanta crispació i violència perquè ens fa reviure el nostre cas, el cas de cadascun de nosaltres” i ha anunciat que no assistiran a la manifestació convocada pel PP.

 

Per la seva banda, el vicepresident de l'ACVOT, Roberto Manrique, ha recordat que l'associació no representa només a les víctimes d’ETA, també a les del GRAPO, Terra Lliure, 11-M i fins i tot les que han patit ferides o han mort en atacs terroristes a l'estranger.

 

La primera trobada del conseller amb els responsables de l'ACVOT, que es va produir el passat 22 de desembre a la seu del departament d'Interior, va servir per fer palès el compromís del conseller Saura amb l'associació de víctimes de  treballar amb la voluntat de signar un conveni entre la Generalitat i aquesta entitat com a marc de col·laboració més estable.

En la trobada, ambdues institucions van fer balanç de la subvenció de 150.000 euros anuals que el govern català destina a l'ACVOT a través de dos departaments, el d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i el de Justícia.

 

Per a més informació, podeu contactar amb el Gabinet de Premsa del DIREP:

93 483 01 41