Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 06.37 hores, l’avís d’una forta explosió a l’Avinguda Porta Diagonal, número 36, de Cornellà de Llobregat.

L’edifici consta de set plantes i la deflagració ha destruït totalment la darrera  planta, encara que el foc ha afectat bàsicament les plantes inferiors. L’incendi s’ha controlat en poc menys d’una hora.

A hores d’ara hi ha un total de 23 dotacions del bombers desplaçades al sinistre que treballen per revisar tot el bloc, així com les construccions colindants. Tots els veïns dels blocs afectats han estat evacuats fins un hotel proper on, a hores d’ara estan rebent  assistència psicològica i d’avituallament.

El radi d’acció de l’explosió ha estat de 50 metres i ha afectat els vehicles que hi ha havia estacionats a la zona.

Una menor, de la qual desconeixem identitat i de quin pis era veïna, ha mort a conseqüència de l’explosió. Un total de 17 persones han resultat ferides de diversa gravetat, encara que no es tem per la seva vida. Cinc dels ferits han estat evacuats a l’hospital de Bellvitge i tres a la Creu Roja d’Hospitalet.

A hores d’ara encara no està determinada la causa de l’explosió, encara que tot apunta que possiblement es tracti d’una fuita de gas. Tècnics de la Companyia de Gas Natural, així com responsables de l’Ajuntament de Cornellà s’han desplaçat al lloc del fets per tal de revisar l’estructura del bloc i determinar-ne l’afectació.

Cerdanyola del Vallès, 26 de gener de 2007

08.55 hores