ls Mossos d’Esquadra van impartir l’any passat 984 classes d’educació viària a 24.520 persones, de les quals 19.723 eren escolars, 2.583 avis i 1.310 membres de AMPAS i de diferents associacions. Del total d’alumnes que van rebre aquesta formació, 1.106 van ser nens i nenes de llars infantils, 9.614 escolars de primària, 6.906 estudiants de secundària i 2.097 de batxillerat i cicles formatius.

Per formar els agents que han d’impartir aquestes classes, l'Escola de Policia de Catalunya (EPC), amb la col•laboració del Servei Català de Trànsit, ha preparat nous cursos de formació pels Mossos d'Esquadra i Policies Locals en matèria d'educació viària. Es tracta d'un seminari i dos cursos que s'impartiran entre aquest mes de març i l’abril.

El seminari, que tracta sobre els factors personals de risc en l'educació per a la mobilitat segura, té l'objectiu d'aprofundir en les intervencions educatives de prevenció d'accidents sobre la base dels factors personals de risc, delimitant cada factor i revisant les activitats que es poden desenvolupar per a diferents grups d'edat, en el marc de la Guia de l'educació per a la Mobilitat segura (GEMS).

El curs d'educació viària té la finalitat de facilitar i aportar els recursos tècnics i pedagògics necessaris per a la formació d'infants i joves en matèria d'educació viària a l'àmbit escolar.

Aquests cursos van destinats als membres dels cossos de policia de Catalunya que duen a terme funcions de monitors d'educació viària en centres escolars i/o per a grups específics de població.

A més dels escolars,  els agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra van impartir l’any passat classes d’educació viaria a 904 treballadors de diferents empreses, amb la qual cosa van ser un total de 24.520 persones les que van rebre l’any passat formació en matèria de mobilitat segura.