Els Bombers de la Generalitat entre les 20.00 hores d’ahir i les 6.00 hores d’aquest matí han realitzat 239 actuacions relacionades amb les pluges que hi han hagut arreu del territori català. Les comarques més afectades per les inundacions han estat les del sud de la província de Barcelona i les del camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

La majoria d’actuacions que han hagut de realitzar els Bombers de la Generalitat han estat per atendre petites inundacions de baixos i filtracions a habitatges que en cap cas han derivat amb problemes greus en els edificis. D’altra banda, també s’ha ajudat a persones que s’havien vist sorpreses per l’aigua mentre anaven amb els seus vehicles a la ciutat de Tortosa i Reus. Cal dir, però, que en cap cas no hi ha hagut persones ferides en cap de les actuacions relacionades per les pluges.

Actuacions per regions:

Regió d’emergències de Girona: 1

Regió d’Emergències de Lleida: 6

Regió d’Emergències de Tarragona: 43 (22 a Reus, 7 a Cambrils, 7 a Tarragona, 6 a Salou)

Regió d’Emergències de Terres de l’Ebre: 46 (28 a Tortosa i 12 a Amposta)

Regió Metropolitana Nord: 57 (9 a Sabadell, 5 a Castellar del Vallès, 6 a Sant Cugat del Vallès i 6 a Terrassa

Regió Metropolitana Sud: 80 (30 a l’Hospitalet de Llobregat)

Regió d’Emergències Centre: 6

Recordar que la Direcció General d’Emergències manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en previsió que encara es mantinguin les pluges.

6.45 hores