La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, Bombers de la Generalitat han rebut, entre les 14’00 i les 18’00 hores, un total de 90 avisos relacionats amb les pluges que han caigut aquesta tarda arreu del país.

Per regions d’emergències el número d’avisos ha estat el següent:

Regió Emergències Metropolitana Nord: 4

Regió Emergències Metropolitana Sud: 18

Regió Emergències Centre: 23

Regió Emergències Girona: 20

Regió Emergències Lleida: 1

Regió Emergències Tarragona: 14

Regió Emergències Terres de l’Ebre: 0

Cal destacar que les comarques que han generat més avisos han estat Osona (12 dels quals al municipi de Vic), la Selva i el Baix Llobregat. La majoria de serveis han estat per atendre emergències derivades de l’acumulació d’aigua: esgotaments en baixos, soterranis, garatges, locals i en la via pública.  També s’ha hagut de retirar algun element estructural, com cables elèctrics que han caigut a causa de la pluja, i revisar elements exteriors de les façanes.

De tots els serveis cal destacar-ne un de primera hora de la tarda a Arbúcies. Els Bombers han estat alertats, a les 15’42 hores, que possiblement un llamp hauria fet caure un tros de cornisa en un edifici del carrer Santa Fe número 10. Com a mesura preventiva s’ha desallotjat els particulars, que es trobaven en aquells moments a l’interior del pis d’on ha caigut la cornisa, i se n’ha fet càrrec, de fer una inspecció per descartar cap afectació a l’estructura, el tècnic municipal.

Cerdanyola del Vallès, 11 d’agost de 2005

18’09 hores